Distanskurs: Hur mår människor och natur i dagens ekonomi? – folkhögskolekurs på distans under vårterminen -09 med 15% studiefart

november 23, 2008 at 2:13 e m Lämna en kommentar

Hur mår människor och natur i dagens ekonomi? Det frågar sig Jan-Åke Blomqvist och tipsar om en distanskurs som går av stapeln på Malungs folkhögskola i vår.

Vad oroar dig i dagens samhälle? Vad är ekonomi? Kan den organiseras på annat sätt? Vad är lönsamt? Vilka spelregler ska vi ha i ekonomin? Varför finns pengar? Till vad ska de användas? Är ekonomi vetenskap? Är den demokratisk? Ska det finnas mer konkurrens eller mer samarbete? Är multinationella företag att föredra framför små företag? Är stora städer mer angeläget än levande landsbygd? Frågorna är många, men svaren är minst lika många. Med kursrubriken som utgångspunkt är målet att tillsammans försöka formulera en ekonomi, som är rättvis och hållbar för människor och natur. 

Ekonomin har reducerat människan till en art med enbart materialistiska behov. Samtidigt styr ekonomin över samhällets utveckling. Den är inriktad på en ständig ökad produktion av varor och tjänster, dvs. ökad ekonomisk tillväxt, där vissa berikar sig hejdlöst, medan en majoritet lever i fattigdom. Dessutom pratas det endast om den kvantitativa tillväxten. Tas inte hänsyn till kvalitén i tillväxten, kan samhället aldrig bli bättre för människor och natur. För att människor, företag och samhälle ska kunna utvecklas och blomstra, är det nödvändigt med så lyckliga människor som möjligt. Det håller ihop samhället som ett socialt kitt. Utan sammanhållning förråas samhället, blir odemokratiskt och farligt.  

Kursen går på distans med 15 % studiefart genom Malungs folkhögskola. Den startar 2 februari och slutar 29 maj -09. För mer information se

http://www.natbildarna.nu/html/kurserna.php?dir=courses&act=full_info_course&id_course=312

Jan-Åke Blomqvist

 

Annonser

Entry filed under: Arrangemang.

Gud är tillbaka? Finanskrisen: Finns det bara en Sanning?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Top Clicks

  • Inget

Blog Stats

  • 8,170 hits
november 2008
M T O T F L S
« Jan   Dec »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

%d bloggare gillar detta: