Bokslut

november 21, 2007 at 1:31 e m Lämna en kommentar

Först och främst vill jag tacka för extraårsstämman och det konstituerande mötet för den nya ideella föreningen Vägval  Vänster. Alltid trevligt att träffa såväl gamla som nya vänner Jag hade bestämt innan jag åkte till årsstämman att detta fick bli avslut för min del. Intentionerna i bildandet av den nya föreningen stärkte denna inställning. Jag ville inte ta ställning till medlemskap igår, och i dag, efter att ha sovit på saken har jag bestämt mig definitivt, jag tänker inte bli medlem i den nya föreningen. Det skriver Maria Hagberg.

Som gammal socialarbetare har jag också behovet att göra ett ordentligt avslut. Jag har tidigare framfört att jag fått ut oerhört mycket av Vägval Vänster (ek för) och är tacksam för det. Däremot är jag ytterst tveksam till att jag överhuvudtaget tillfört VVV ek för något. Visst- jag har suttit i styrelsen och haft täta inlägg på hemsidan men inte upplevt att detta tillfört något i den interna diskussionen i VVV. Då det gäller den feministiska inriktning jag företräder har jag snarare upplevt att den marginaliserats och osynliggjorts. Den feminism som accepteras och uppmuntrats i VVV, inte minst av ” vänsterdissidenternas klubb för inbördes beundran” som Andreas Magnusson uttryckt det, lite syrligt men hjärtligt, är en slags feminism som är ”politiskt korrekt” och ”lagom”. Det aldrig varit mina starka sidor att vara ”politiskt korrekt” eller ”lagom”. Det jag tillfört VVV, som jag uppfattar det, är att vara kontaktlänk till ”viktigare personer” och som praktisk hjälpreda. Min situation nu är sådan att jag varken har tid eller lust att fortsätta med detta. Jag gör mig av med energitjuvar för att lägga krutet på sådant jag anser viktigare framöver.
Jag är gärna med i valberedningen då jag har ett stort kontaktnät och vill förmedla personer till den nya föreningen. Då det inte finns skrivet i stadgarna att ett sådant uppdrag kräver medlemskap så utgår jag från att jag kan fortsätta men om medlemmarna anser något annat så fogar jag mig i det så klart. Jag tänker också bidra i en förnyad och levande hemsida om webbredaktionen så önskar.
Avgörande för mig var att den ideella föreningen i sak inte kommer att agera annorlunda än den förutvarande ekonomiska föreningen. Ett öppet brev från ordförande i VVV föreningen om motionens intentioner är lika kittlande och intresseväckande som ”kokt torsk”, ursäkta ordvalet, men det är min uppfattning. Jag tror att ett provokativt och inspirerande pressmeddelande, med antydningar om att ställa upp i framtida val hade satt fart på diskussionen om en ny vänster och inspirerat till bildande av lokalavdelningar på flera håll. Jag har Ewy Gahnströms inspirerande inlägg på den ordinarie årsstämman i färskt minne.
Jag ser nu en upprepning av det som hände i Årsta och det grundar sig i mångas partiegoistiska intressen, tyvärr. Det är svårt att se hur federationer ska kunna bildas efter val och då utgöra en ny Vänster, då riskerar vi ett alliansbygge likt borgerligheten, är det det vi vill ha???
 I  min egenskap av frihetlig feminist och socialist behöver jag inte ingå i en förening för att verka för en bred vänster. Jag fladdrar vidare som en fri fjäril utanför fjärilshuset och bygger vänsterallianser utan vare sig parti – eller föreningsmedlemskap. Det går alldeles utmärkt.

Varma hälsningar och lycka till Vägval Vänster Ideell förening!

från Maria Hagberg

Entry filed under: Vägval Vänster.

Det behövs en bred vänster på på frihetlig och demokratisk grund Socialism + liberalism = sant

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Top Posts

Top Clicks

  • Inget

Blog Stats

  • 7,878 hits
november 2007
M T O T F L S
« Okt   Dec »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

%d bloggare gillar detta: