Nu är det körsång som gäller…ett tag

april 15, 2006 at 12:01 f m Lämna en kommentar

Det blir mycket körsång för mitt vidkommande den närmaste tiden, skriver Björn Grip, som lägger politiken på hyllan. Tills vidare. Ett vänsterparti som är så otydligt i program och handling och så populistiskt anpassligt är omöjligt att arbeta för, menar krönikören.
Det är för min del klart att det i det korta perspektivet inte finns nåt alternativ till vänsterpartiet i årets valrörelse. En uppsplittring av vänsterkrafterna bekräftar bara fördomarna när det gäller vänstern som en samling individualister som inte klarar av att hålla samman, och därför ramlar ur riksdagen. En uppsplittring är olycklig fr a i perspektivet att en borgerlig valseger då är än mer trolig i höst, vilket skulle vara förödande för de medborgare som är beroende av välfärdssamhällets trygghetssystem. Samtidigt är ett aktivt engagemang för mig omöjligt. Ett vänsterparti som för närvarande är så otydligt i program och handling, så populistiskt anpassligt och med en osäker ledning är svårt att arbeta för.

Därför blir det mycket körsång för mitt vidkommande den närmaste tiden. Är för närvarande engagerad i tre körer. Det är terapi och folkhälsobefrämjande på en gång.

Det finns emellertid anledning att på lite sikt vara mera optimistisk beträffande vänsterns möjligheter. I Frankrike tvingades som bekant regeringen dra tillbaks sitt förslag beträffande försämrad anställningstrygghet för ungdomar, i Italien verkar det (i skrivande stund) som Berlusconis skräckfars som regeringschef är till ända och i Latinamerika råder uppenbarligen vänsterstämningar. Till och med i USA demonstrerar folk i miljontals mot Bushregeringen och för en mera liberal hållning när det gäller förhållningssätt och acceptans gentemot nya (illgala) invandrare.

Här hemma i Östergötland och Söderköping bjöd häromsistens vänsterpartisterna i kommunen sina 100årsjubilerande kusiner i den socialdemokratiska arbetarkommunen på en present i form av seminariet ”Söderköping, Sverige, EU i en globaliserad värld – vad är vänsterns roll?” Inledare var Jonas Sjöstedt. Seminariet var välbesökt och mycket uppskattat. Som en äldre socialdemokrat uppskattande sade: Väljer ni honom till partiledare har ni 15-20% av väljarkåren bakom er!

Björn Grip
Annonser

Entry filed under: Veckans krönika.

Segelbåtar är väl inget för arbetare! För jämlikhetens skull – inför rullande socialistiska utopier!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Top Clicks

  • Inget

Blog Stats

  • 8,010 hits
april 2006
M T O T F L S
« Mar   Maj »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

%d bloggare gillar detta: