Var finns kommunismen och plakatbärarna?

januari 18, 2005 at 7:44 e m Lämna en kommentar

Att man kallar en avgiftshöjning på totalt 20 miljoner för marginell och samtidigt angriper den besparing som gjordes på det regionala området som också var på 20 miljoner som ett jättesvek blandar man ihop korten! borde inte den ha betraktats som lika marginell?
Det minskade anslaget på det regionala området beslutades med en överväldigande majoritet i vårt fullmäktige. Man kan självklart som ledamot känna sig missnöjd med beslutet men det fattades i demokratiskt ordning!
De som bl.a. stödde det beslutet var Jag och dåvarande Landstingsrådet Lotta Lagnander, vi skrev också på vägvalvänsters upprop, var finns kommunismen och plakatbärarna i det här sammanhanget?

Att dessutom så här i efterhand konstruera en teori som påstår att Lotta ”störtades” är helt befängt. Det har i Gävleborgs lokalpress skrivits spaltkilometer om orsakerna som ledde till att Lotta lämnade sitt uppdrag och vi vet alla som följt den processen att det inte handlar om någon ”störtning” p.g.a. att hon stod som undertecknare av uppropet vägvalvänster!
Dessutom var det så att när partiföreningarna nominerade nytt Landstingsråd så blev jag enhälligt nominerad av samtliga föreningar och eftersom jag själv finns bland vvv:s undertecknare borde väl jag också ”störtats”.
Logiken i det ni skriver haltar högst betänkligt. Lämna Lotta ifred och använd inte henne som ett slagträ i den här debatten, hon förtjänar inte det.

Jag vill också gärna veta vad för kursändring i vårt Landstingspolitiska program ni vänder er emot? Och när skedde den kursändringen? Och kan ni konkret ge mig några exempel på landstingspolitiska frågor som passar in i det ni kallar frihetlig vänster och som inte skulle passa in i vårt Landstingspolitiska program?
Min bestämda uppfattning är att vi följer det programmet som lades fast inför valet 2002 och som även ni ställde er bakom. Och att vi med det programmet möter våra samarbetspartier i kompromisser där vi försöker förverkliga så mycket som möjligt av vår politik.
Våra samarbetspartier har inte heller märkt av någon kursändring i vår landstingspolitik.

Att vi skulle varit lamslaget de senaste sex åren är inte heller sant, vi har varit med och tagit ansvar för Landstinget Gävleborg och tvingats ta flera mycket svåra beslut om strukturförändringar under de här åren.
Debattera gärna Vänsterns politik men vänd i så fall er kritik åt rätt håll. Slutligen vill återigen hälsa er välkomna tillbaka till Landstingsgruppen ,det är där vi bryter våra argument och bedriver vårt politiska arbete.

 
Skugga Skugga Skugga

CopyrightWebmaster

Annonser

Entry filed under: Vänsterns Vägval.

Radikal politik kräver mer än mysvänster Svik inte väljarnas förtroende

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Top Clicks

  • Inget

Blog Stats

  • 8,010 hits
januari 2005
M T O T F L S
« Dec   Feb »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

%d bloggare gillar detta: