Vägval Vänster kan forma framtiden

december 14, 2004 at 12:01 f m Lämna en kommentar

Jag ser fram emot det riksting som går av stapeln den 29/1 –05. Vägval Vänster är ju inget parti(ännu), utan mer en diskussionsplattform där vi som är medlemmar formar frågorna. Det är faktiskt en ny och väldigt spännande framtid dom går oss till mötes. Det skriver Tommy Hedenstedt, busschaufför i Stockholm, som här skissar på sitt framtida önskeparti.
Många på min arbetsplats är liksom jag frustrerade över att vi inta har något arbetarparti värd namnet. Socialdemokratiska Arbetarepartiet slutade att vara ett riktigt arbetarparti för väldigt länge sen. Nu är ju partiet mer ett allmänborgeligt parti i våra ögon. Vänsterpartiet är det väldigt mycket skepsis över, det kommunistiska arvet har liksom inte riktigt rensats ut.
Så för oss arbetare finns idag inget parti som ser till våra intressen.

Vad är det då ett riktigt arbetareparti skulle ha som hjärtefrågor?

Det som jag skrev om i ett inlägg här förut om att stoppa rovdriften av oss människor. Där upphandlingar och omorganisationer ständigt ökar stressen och bränner ut folk. Oron att lönen ska räcka till det mest akuta. Där vissa människor inta kan få äta riktig mat pga deras tänder är i så dåligt skick för att de inte har råd att gå till tandläkaren.

Miljöfrågorna både i Sverige och utomlands. Tonvis med utbränt kärnbränsle ligger och läcker i Murmansk och är en tickande miljöbomb. Vi måste hitta renare energi som minskar vårt beroende av fossila bränslen. Som i sin tur ökar växthuseffekten. Här måste vi använda EU som plattform för att driva en effektiv miljöpolitik.

De internationella frågorna, att hårt och öppet stödja de demokratiska krafterna varhelst i världen de verkar. Om de så är i Burma eller Ukraina.
Kriget mot terrorismen förs ju idag endast med militära medel utan att ta någon som helst eftertanke varför terrorism uppstår.
Jag säger nu inte att terrorism är ett medel, utan ska vi bekämpa den måste vi utrota grunden till den och grunden är orättvisa, utsugning, analfabetism, fattigdom osv.
Som exempel kan man väl säga att den politik som Israel för på Västbanken och Gaza närmast föder terrorism än bekämpar den.
Lika så i Tjetjenien är väl Rysslands framfart närmast tändvätska för terrorism. Förnedrar man folk tillräckligt mycket, tar bort deras hus o hem, terroriserar familjen, gör så att människorna bli tillräckligt trängda, då finns snart inget annat för dessa människor än att utföra terrorhandlingar såsom självmordsbombningar osv. Än en gång, jag stöder inte dessa handlingar, jag försöker bara förklara dom.

Det bästa sättet att bekämpa terrorism måste ju vara att stötta människorna i dessa regioner, så att de får lära sig läsa, att de får mat på bordet, att de själv får forma sin vardag. Att stödja de demokratiska krafterna och ta händerna ifrån korrupta regimer och diktaturer.

Här kommer EU in i bilden igen, genom att EU kan bli en motvikt till USA:s snedvridna syn på världen. Jag vill inte leva i en värld där USA styr som världspolis, där vi andra passivt ska stå o se på medan USA formar världen.

Det här är några av de frågor som jag har som hjärtefrågor och som jag skulle vilja diskuterade mycket mer och jag tillhör nog den skara som vill att Vägval Vänster snart blir ett slagkraftigt Arbetarparti för de svaga o utsatta. För att få något gjort och vill man vara med och forma framtiden så gör man det tillsammans. Och eftersom jag inte är revolutionär utan demokrat så ska den kampen föras inom demokratins ramar i bl.a. Sveriges Riksdag

Att Vägval Vänster ska fortsätta i nuvarande form, som en diskussionsplattform, tror jag dessvärre inte på i längden. Risken är stor att engagemanget ebbar ut på sikt.

Tommy Hedenstedt

Annonser

Entry filed under: Vägval Vänster.

Slutet på en epok Möt ungdomars behov

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Top Clicks

  • Inget

Blog Stats

  • 8,010 hits
december 2004
M T O T F L S
« Nov   Jan »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

%d bloggare gillar detta: