Vi behöver en ny vänster

november 16, 2004 at 12:01 f m Lämna en kommentar

Bernt Peterson från Lund menar att det nu är dags att gå till handling. Politiska patier är inte eviga och det behövs ett nytt vänsterparti.
Precis som mycket annat är inte heller politiska partier eviga. Vi har haft rörelser som Hattar och Mössor, de fyra stånden och på nittonhundratalet har olika politiska rörelser uppstått och upphört eller förändrats i betydande omfattning.
Socialdemokratiska partiet har stelnat och korrumperats inifrån. Om tio år tror jag att det partiet halverats. Vänsterpartiet har en sårig historia, dömt att gå under inom tio år.

Vi riskerar att få leva under ett konstant borgerligt styre under många år. Därför är det dags att nu bilda ett nytt vänsterparti, som är attraktivt för de många förnuftiga vänsteranhängare som finns bland socialdemokrater och vänsterpartister. Någon menar att det inte finns plats för ett parti mellan nuvarande vänsterparti och socialdemokraterna. Det är sant om dessa båda partier lockar lika många väljare som för närvarande. Så är det inte enligt min mening. Dessa båda partier tappar väljare, som inte har något alternativ. Det blir soffan eller – som jag hoppas – ett nytt vitalt parti till vänster. Om så sker lovar jag att bli medlem för att stödja en sådan rörelse.

Jag har under sextiotalet varit medlem och aktiv i det socialdemokratiska partiet. På sjuttiotalet när jag såg varåt det barkade lämnade jag partiet och mina uppdrag. Sedan dess har jag utan att vara medlem röstat på vänsterpartiet. Det vill jag inte gärna fortsätta med.

Dags att gå till handling.

Bernt Peterson
Annonser

Entry filed under: Vänsterns Vägval.

Brandtalens lockelse Kommunismen och vänsterns framtid

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Top Clicks

  • Inget

Blog Stats

  • 7,889 hits
november 2004
M T O T F L S
« Okt   Dec »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

%d bloggare gillar detta: