Smakprov på debattklimat

november 7, 2004 at 12:01 f m Lämna en kommentar

Någon ordning måste det vara mellan det man säger och det man gör.
Ordförande för Vänsterpartiet i Bohuslän har nu skrivit ett svar på den debattartikel som jag tidigare publicerat på GP Debatt, skriver Jan Kronberg, ordförande V-Mölndal i en replik på en tidigare replik av Dan Gahnström, ordförande V-Bohuslän. Dan Gahnström meddelar att han avstår från fortsatt debatt med Jan Kronberg.
Svaret är ett bra smakprov på det debattklimat som förekommer i distriktet. När jag och medlemmarna i Mölndal kritiserar den interna demokratin och informationen i Bohuslän får vi inget svar.
Däremot en anklagelse om hurdana vi är. Vi skulle ha åsikter om vilka föreningar som Gahnström skulle vara med i. Frågan ställs också ”Ska jag fråga Ohly och Kronberg vad jag får tycka eller säga”. Det är en för låg debattnivå för att kommentera. Därför avstod jag också att svara på GP Debatt.
Någon ordning måste det vara i det man säger och det man gör. Talar man om lågt i tak bör man själv kunna ordna högt till tak. Medlemmarna i Bohuslän tillfrågades inte när uttalandet om extra kongress togs. Det är en intern demokratisk kollaps som gör att taket nu ligger på golvet. Den text som lades ut på Vägval Vänsters hemsida stämde inte heller med det faktiska uttalandet.
I Mölndal är vi vana att bli respekterade av andra politiker. Vi kan säga att vi ingår i ett respektfullt samtal fast med tjuvnyp och en del rackartyg. Visst är det så. En lokaljournalist ringde upp mig förra veckan om avhoppen från politiken. Ja vad menar du, sa jag för att få några sekunder att tänka på. Det är få politiska avhopp i Mölndal under hela mandatperioden, svarade hon. Vi har roligt och (v)i har en stående punkt på våra möten svarade jag. Vilken punkt då, undrade hon. På varje möte finns de interna arbetsformerna på dagordningen. Artikeln kom i lördags.
När Vänsterpartiet Mölndal tar upp en diskussion om den interna demokratin bemöts frågan med tystnad och angrepp på person. Det är härskartekniker.
Jan Kronberg
Annonser

Entry filed under: Vänsterns Vägval.

Ohlys kvarnsten blir partiets Splittringar och skiljelinjer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Top Clicks

  • Inget

Blog Stats

  • 8,010 hits
november 2004
M T O T F L S
« Okt   Dec »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

%d bloggare gillar detta: