Kristdemokraternas oförmåga att lösa fattigdomsproblemen

november 1, 2004 at 12:01 f m Lämna en kommentar

Katarina Munther och John Wahlström är internationellt ansvariga för Vänsterpartiet Norrbotten. Här tar de sitt eget parti i försvar, diskuterar synen på Kuba och uppmanar kristdemokraterna att ta itu med sina lik i garderoben.
Vi är inte förvånade att kristdemokraterna rider på den våg av angrepp på Vänsterpartiet, men vi är desto mer bekymrade att ni själva inte tar itu med de problem som kristdemokraterna har internationellt. I Venezuela har kristdemokraterna haft makten i flera omgångar under de senaste trettio åren. Där har skriande orättvisor mellan rika och fattiga följt i dess spår, för trots oljan är 80 procent av befolkningen fattiga. Den nuvarande venezolanska regeringen har visat att det går att omfördela från de rika till de fattiga. Analfabetismen är på väg att utrotas. Sjukvården har blivit gratis. Det första denna vänster regering gjorde var att ta bort alla privilegier som före detta presidenter domare och ämbetsmän hade rätt till, privilegier som gällde privat bil med chaufför, extra lön, fallskärmar med mera. På så sätt kunde den venezolanska staten spara 25 miljoner dollar som omdirigerades till skolväsendet. Bolivararianska skolor har byggts för de fattiga med gratis mat. Detta är sann vänsterpolitik.

Jag, Katarina kommer aldrig att glömma när jag kom till El Salvador för första gången på 80 talet. Då var det stora skyltar på flygplatsen med skyltar ”välkomna till demokratin”. Det var mitt under brinnande inbördeskrig och kristdemokraterna som då hade makten hade i princip lämnat över makten till militärerna. Det pågick ett fruktansvärt förtryck av fredliga organisationer som kämpade för bland annat mänskliga rättigheter. Dessutom välkomnade KDS militär kuppen i Chile. Detta om något är ett lik er garderob som borde fram i ljuset. För att inte tala om Alf Svensson resa till Tunisien som ätit och druckit gott och berömt sina värdar för att de håller islamisterna på mattan utan att nämna att det sker under tortyr. Den europeiska kristdemokratins oerhörda skuld i folkmorden i Ruanda har ni också på ert samvete.

Ni angriper Cuba utan att upplysa allmänheten om att där uppfyller man FN: s barnkonvention ifråga om alla barns rätt till utbildning, rent vatten och sjukvård. Kan ni kristdemokrater förklara för oss varför Cuba har en spädbarns dödlighet på 6 barn/tusen födda trots att Cuba är ett u -land, i de flesta länder i Karibien och Centralamerika är spädbarnsdödligheten på mellan 50-100/tusen födda. Kan det möjligen vara så att på Cuba bryr man sig om att ha en rättvis fördelning mellan rik och fattig, men skulle kristdemokraterna ta makten då skulle ”individen bestämma” och skriande orättvisor skulle följa i dess spår, detta har vi sett i de länder i Latinamerika där kristdemokraterna haft makten. Det är nog dags att ni tar fram era egna lik i garderoben, och gör upp med dom. Vi tycker att KDU/KDS ska sluta hyckla och tala i klartext; ni står på de rikas och besuttnas sida. Ni är oförmögna att ta itu med de verkliga problemen i världen såsom svält, fattigdom, misär och analfabetism. Tyvärr är massmedia, här i Sverige, till minst 80 procent ägt av borgerlig press (gymnasiets samhällskunskaps bok) så vi når inte lika lätt ut med denna information, trots yttrandefriheten.

Katarina Munther och John Wahlström
Annonser

Entry filed under: Vänsterns Vägval.

Låt oss sitt ner och prat om at! Feminismen är en bofink

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Top Clicks

  • Inget

Blog Stats

  • 8,170 hits
november 2004
M T O T F L S
« Okt   Dec »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

%d bloggare gillar detta: