Uttalande

oktober 16, 2004 at 12:01 f m Lämna en kommentar

Här publicerar vi ett nyligen antaget uttalande från v Kronoberg med anledning av den rådande turbulensen runt Uppdrag Granskning.
Till partistyrelsen

Med stort vemod och besvikelse har vi genomlevt den senaste tidens turbulens. Vemod för att vi är hjärtinnerligen trötta på att ständigt sammankopplas med ett korrupt politiskt system som, till största delen, inte ens existerar längre. Besvikelse för att delar av partiets ledning under lång tid kört med ”dubbel bokföring”, ibland t o m emot fattade
kongressbeslut (ex bjudresor av olika slag). För oss är det en
självklarhet att partiets högsta ledning följer fattade kongressbeslut. Partiets medlemmar är ju de som har anledning att vara mest besvikna eftersom de levat i god tro!

För att orka lyfta blicken och se framåt vill vi därför nu att partiets ledning, en gång för alla, gör upp med denna odemokratiska del av vår historia och att all ev kvarvarande ”dubbla bokföring” omedelbart upphör.

Vad krävs för att uppnå detta?

En sorts ”sanningskommission” tillsätts som analyserar och drar slutsatser av historien och att detta sedan konfirmeras med att avståndstagande beslut fattas. Detta är av stor vikt för partiets trovärdighet. Att en genomgång av det språkliga arv, ofta väldigt ålderdomligt och för allmänheten obegripligt, görs. Sedan bör en upprensning i skrivet material
ske.
Vi vill också vädja till personer i ledande befattningar att sluta använda sig av begreppet ”kommunism”. Allt för att i framtiden slippa förknippas med det saligen avsomnade sovjetsystemet.

Vi ska alltså inte sluta att vara radikala, men skriva och tala så att vi inte ständigt blockeras av missledande ”begrepp och etiketter”!

Sverige behöver ett starkt vänsterparti! Vi vill med glädje och entusiasm vara en del av denna rörelse. Våra förslag här ovan kan bidra till att skapa denna glädje och entusiasm.

Uttalandet antaget av vänsterpartiet i Kronobergs medlemsmöte den 14 oktober 2004.

Entry filed under: Vänsterns Vägval.

Från en nybliven medlem! En ny vänsters framväxt?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Top Posts

Top Clicks

  • Inget

Blog Stats

  • 7,878 hits
oktober 2004
M T O T F L S
« Sep   Nov »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

%d bloggare gillar detta: